Τελευταία άρθρα

Quality since 1985.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ

Eίμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Γου Τάι Τσι Τσουάν, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γου Τάι Τσι Τσουάν και την Οικογένεια Γου, έχω λάβει μέρος και αποφοιτήσει επιτυχώς από τη Σχολή Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και κατέχω το 2ο Ντουάν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού-Κουνγκ Φου.

Το να ασχοληθεί κάποιος στη χώρα μου με τις πολεμικές τέχνες, πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν σε παιδική ηλικία, ήταν αρκετά δύσκολο, λόγω της μεγάλης έλλειψης πληροφόρησης αλλά και δασκάλων. Το μόνο που γνωρίζαμε τότε και μπορούσε να βρει κανείς σχετικά εύκολα, ήταν το Καράτε.

Με το Σότοκαν Καράτε, λοιπόν, και σε ηλικία 15 ετών, άρχισα να εκπαιδεύομαι στις πολεμικές τέχνες, ώσπου το πάθος μου και κακές οδηγίες με οδήγησαν σε τραυματισμό, με αποτέλεσμα να σταματήσω την εκπαίδευσή μου. Παρ’ όλο που τότε ένοιωσα απογοήτευση, πολύ αργότερα κατάλαβα ότι ήταν για καλό.

Αφού συνέχισα για αρκετά χρόνια να γυμνάζομαι μόνος μου, η αγάπη μου για τις πολεμικές τέχνες και ένα άρθρο σε περιοδικό πολεμικών τεχνών πριν από 6,5 χρόνια, σε ηλικία 32 ετών πλέον, με οδήγησαν στη σχολή του σημερινού μου δασκάλου, κ. Διονύση Τσετσέλη, ο οποίος τότε δίδασκε ένα στυλ του Τάι Τσι Τσουάν, το οποίο ήταν βασισμένο επάνω στο στυλ της Οικογενείας Γου.

Αμέσως κατάλαβα ότι το Τάι Τσι Τσουάν ήταν αυτό που αναζητούσα και μου ταίριαζε. Στη συνέχεια της πορείας μου, και πάντα σε συνεννόηση με τον δάσκαλό μου, συμμετείχα σε σεμινάρια Τσι Κουνγκ και Πα Κουά Τσανγκ, για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και με άλλες εσωτερικές τέχνες και συστήματα και να κατανοήσω όσο μπορούσα τη φιλοσοφία των κινεζικών πολεμικών τεχνών.

Η μεγάλη αγάπη του κ. Τσετσέλη για την τέχνη μας και τους μαθητές του, καθώς και η πίστη του ότι θα έπρεπε να στραφούμε κατευθείαν στην πηγή για την περαιτέρω εξέλιξή μας, τον οδήγησε το 2006 να έρθει σε επαφή με τον Μεγάλο Δάσκαλο Γου Κονγκ Γιου, Φύλακα της Πύλης της Οικογενείας Γου. Μετά τα πρώτα σεμινάρια με την απεσταλμένη του Δασκάλου Γου, σίφου Τσουάνγκ Σιου Χουέι, κατά τα οποία συνειδητοποιήσαμε το βάθος και την ευρύτητα του αυθεντικού Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, και πάρα πολλή δουλειά στη σχολή μας, συναντήσαμε τον ίδιο τον Δάσκαλο Γου, ο οποίος εκτιμώντας την προσπάθειά μας έκανε δεκτή τη σχολή μας στους κόλπους της Οικογενείας και στη Διεθνή Ομοσπονδία Γου Τάι Τσι Τσουάν.

Η επαφή με τον ίδιο τον Δάσκαλο Γου υπήρξε για εμάς μία εμπειρία πρωτόγνωρη, αφού με τη βαθιά του γνώση, τον μεστό και άμεσο λόγο του αλλά και, κυρίως, τη μεγάλη αγάπη που μας έδειξε, μας έκανε να αγαπήσουμε πολύ περισσότερο την τέχνη μας και να συνεχίσουμε την πορεία μας με μεγαλύτερο ζήλο.

Η μετάβαση στο νέο στυλ ήταν βατή, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μας, αλλά όχι εύκολη. Με πολλή δουλειά και προσπάθεια τελικά καταφέραμε να μετασχηματίσουμε την κίνησή μας, ακολουθώντας τα υψηλά πρότυπα και απαιτήσεις της Οικογενείας Γου. Φυσικά, ο δρόμος του Τάι Τσι Τσουάν είναι ατελείωτος και η προσπάθειά μας για πρόοδο και τελειοποίηση συνεχίζεται αδιάκοπα, στους κόλπους πλέον της Οικογενείας Γου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα του δασκάλου μου κ. Τσετσέλη, για όλα όσα μου δίδαξε τόσα χρόνια αλλά και τον δρόμο που μου άνοιξε φέρνοντάς με σε επαφή με την Οικογένεια Γου και, φυσικά, του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου, για τη μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη που μου έδειξε, κάνοντάς με μέλος της ομάδας των εκπαιδευτών της Οικογενείας Γου. Ελπίζω, με πολλή προσπάθεια και αγάπη, να φανώ ικανός ώστε να δικαιώσω τις προσδοκίες τους.

Πιστοποιητικό