Τελευταία άρθρα

Quality since 1985.

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το Γου Τάι Τσι Τσουάν

Εκτός από καλή διάθεση και μεγάλη όρεξη για να ασκηθείτε και να μάθετε, δεν χρειάζεστε και πολλά για να ξεκινήσετε το Γου Τάι Τσι Τσουάν.

Αυτό που πρέπει εξ αρχής, ωστόσο, να έχετε κατά νου πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε Γου Τάι Τσι Τσουάν μαζί μας, είναι πως η  Ελληνική Ακαδημία Τάι  Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου και τα Εκπαιδευτικά μας Κέντρα δεν είναι γυμναστήρια, ούτε ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και, άρα, δεν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έρχονται κοντά μας σαν πελάτες, ούτε επιθυμούμε και αυτοί να σκέφτονται και να μας αντιμετωπίζουν με τον τρόπο του πελάτη.

Όπως κι εμείς αισθανόμαστε και είμαστε μαθητές της Οικογενείας Γου στη μεγάλη τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν και βρισκόμαστε σε μία διαρκή πορεία αναζήτησης και μάθησης, έτσι και οι μαθητές της Ακαδημίας και των Εκπαιδευτικών μας Κέντρων είναι καλό να αισθάνονται κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Θα θέλαμε πριν έρθετε να μας επισκεφτείτε και κυρίως πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μαθήματα μαζί μας, να έχετε εντελώς ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι η σχέση μεταξύ μας δεν θα είναι η σχέση που έχει μία επιχείρηση με τους πελάτες της αλλά η σχέση μεταξύ συμμαθητών και συνοδοιπόρων στον ίδιο δρόμο. Το αν κάποιοι από εμάς είναι ήδη πιο μακριά πάνω στον δρόμο της μάθησης και άλλοι στην αρχή του δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, εκτός από την υποχρέωση των προχωρημένων να καλωσορίζουν και να βοηθούν τους καινούργιους και των νέων να σέβονται και να μαθαίνουν από τους παλιούς.

Στην Ακαδημία και στα Εκπαιδευτικά μας Κέντρα επικρατούν οι σχέσεις της αγάπης, του σεβασμού, της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μελών μας και αισθανόμαστε δεμένοι μεταξύ μας σαν μία οικογένεια. Φυσικά, τα ανωτέρω επ’ ουδενί δεν σημαίνουν ότι υποχρεώνουμε κανέναν να φέρεται ή να αισθάνεται με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο και να πιστεύει ή να κάνει πράγματα τα οποία δεν του ταιριάζουν ή ότι κρίνουμε τους μαθητές μας βάσει των αντιλήψεών τους αλλά θεωρούμε ότι, προκειμένου να υπάρχει αρμονία στη σχέση, θα είναι καλό να καθορίσετε τη στάση σας απέναντι στο Τάι Τσι Τσουάν, την Ακαδημία, τα Εκπαιδευτικά μας Κέντρα και τους εκπαιδευτές μας βάσει των ανωτέρω γενικών αντιλήψεων.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Στην Ακαδημία και στα Εκπαιδευτικά Κέντρα του συστήματός μας, συνήθως φοράμε ένα φαρδύ μαύρο παντελόνι και λευκό κοντομάνικο μπλουζάκι με το σήμα της Οικογενείας Γου. Αυτή η πολιτική, ωστόσο, δεν είναι αυστηρή και δεχόμαστε στα μαθήματά μας και άτομα που δεν επιθυμούν να την ακολουθούν αλλά να φορούν απλώς ό,τι τους είναι άνετο και ευχάριστο, αρκεί φυσικά να είναι ευπρεπές και συμβατό με τη φύση της τέχνης μας (πρέπει πάντα να έχουμε  κατά νου ότι η Ακαδημία δεν είναι γυμναστήριο, άρα δεν επιτρέπονται την ώρα του μαθήματος κολάν, μπουστάκια, σορτσάκια κλπ). Όσον αφορά την υπόδηση, παρ’ όλο που παραδοσιακά η εξάσκηση στο Τάι Τσι Τσουάν, όπως και σε όλα τα κινεζικά στυλ γίνεται φορώντας  μαλακά αθλητικά παπούτσια, στην κεντρική Ακαδημία μας στο ΟΑΚΑ, η εξάσκηση γίνεται χωρίς καθόλου παπούτσια (με κάλτσες ή ξυπόλητοι) λόγω της ύπαρξης στρωμάτων Τζούντο στο πάτωμα.

Προκειμένου να πάρετε μία γεύση και να διαπιστώσετε αν ο τρόπος που λειτουργούμε, καθώς και το κλίμα της σχολής μας ταιριάζει με τις προσδοκίες και τον χαρακτήρα σας, είστε ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφτείτε και να ασκηθείτε δωρεάν για 2-3 μαθήματα, χωρίς καμία υποχρέωσή σας και να αποφασίσετε μετά αν θα συνεχίσετε μαζί μας για περισσότερο χρονικό διάστημα.