Τελευταία άρθρα

Quality since 1985.

Μεγάλος Δάσκαλος Γου Κουνγκ Τσο ( Wu Kung Cho – 吳公藻) 1903 – 1983

Τρίτη Γενεά: Νεότερος αδελφός του Γου Κουνγκ Γι και δεύτερος γιος του Γου Τσιεν Τσουάν.

Ο νεότερος αδελφός του Γου Κουνγκ Γι, Γου Κουνγκ Τσο, ήταν ένας ειδήμων σε πολλά επίπεδα του Τάι Τσι Τσουάν, όπως παραδείγματος χάριν στο Τσι Κουνγκ (αναπνευστικές ασκήσεις). Έγινε γνωστός γενικότερα επειδή ήταν ο πρώτος που έγραψε ένα βιβλίο για το Γου Τάι Τσι Τσουάν. Το βιβλίο αυτό που θεωρείται κλασσικό, και αρχικά εκδόθηκε το 1935 ενώ επανεκδόθηκε το 1980, βοήθησε στην εξάπλωση της παράδοσης της Οικογενείας Γου σε όλον τον κόσμο. Σήμερα κυκλοφορεί από την οικογένεια Γου σε μια καταπληκτική καλλιτεχνική έκδοση με τον τίτλο Wu Style Tai Chi Chuan. Το «Χρυσό Βιβλίο», όπως είναι ο αρχικός τίτλος του, περιέχει όλα τα μυστικά της Οικογενείας Γου, που μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά, αποκλειστικά μέσα στους κόλπους της Οικογενείας. Αυτή η πολύτιμη γνώση τώρα είναι ελεύθερη για όλους τους ασκούμενους του Τάι Τσι παγκοσμίως.

Το 1929, ο Γου Κουνγκ Τσο άφησε την 13η Ταξιαρχία του Εθνικού Επαναστατικού Στρατού, για να επιστρέψει στη Σανγκάη προκειμένου να διδάξει στην Αθλητική Ένωση Τσιν Γου.

Το 1937, ο Γου Κουνγκ Τσο μετακόμισε νότια, στο Χονγκ Κονγκ, και ίδρυσε εκεί μια Ακαδημία του Γου Τάι Τσι Τσουάν. Όταν ο Ιαπωνικός στρατός εισέβαλλε στο Χονγκ Κονγκ, η οικογένεια Γου μετακόμισε στην ενδοχώρα, μέχρι που ο πόλεμος τελείωσε. Την Ακαδημία Γου Τάι Τσι Τσουάν του Χονγκ Κονγκ διοικούσε τότε ο Γου Κουνγκ Γι και αυτήν του Μακάο ο Γου Τάι Κουέι. Από αυτά τα δύο κέντρα βγήκαν πλήθος ασκούμενοι.