Τελευταία άρθρα

Quality since 1985.

Μεγάλος Δάσκαλος Γου Τάι Σιν (Wu Tai Sin -吳大新) 1933 – 2005

Τέταρτη γενεά: Δεύτερος υιός του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κουνγκ Τσο

Την 15η Ιουλίου 2001, ο Μεγάλος Δάσκαλος Γου Τάι Σιν, 4η γενεά της Οικογενείας Γου, ανακηρύχθηκε ως ο επικεφαλής της Οικογενείας και Πρόεδρος της International Wu Style Tai Chi Chuan Federation, ενώ όσο ζούσε, ήταν επίσης Πρόεδρος του Αρχηγείου των Ακαδημιών του Γου Τάι Τσι Τσουάν στο Χονγκ Κονγκ.

Μετά τη μάχη του Μακάο, το 1954, πολλές Κινεζικές κοινότητες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία ζητούσαν την ίδρυση Εκπαιδευτικών Κέντρων στις περιοχές τους. Τότε, ο Δάσκαλος Γου Κουνγκ Γι απέστειλε τον Δάσκαλο Γου Τάι Σιν στη Σιγκαπούρη, την Κουάλα Λουμπόρ και τη Μανίλα, προκειμένου να ιδρύσει εκεί παραρτήματα των Ακαδημιών.

Είχε δεχτεί πολλούς Οικογενειακούς μαθητές σε όλο τον κόσμο και ταξίδεψε πολλές φορές στον Καναδά και τη Νοτιοανατολική Ασία προκειμένου να διδάξει και να προωθήσει το στυλ Γου στις εκεί σχολές.

Ο Δάσκαλος Γου Τάι Σιν ήταν ένας ειδήμων των πολεμικών τεχνών, ενώ η εξειδίκευσή του ήταν  η σπάθα. Έχει αφήσει πίσω του δύο DVD, ένα για την Παραδοσιακή Φόρμα των 108 Κινήσεων και ένα για τη Φόρμα της Σπάθας, με εισαγωγικές ασκήσεις αλλά και ολόκληρες τις Φόρμες, αναλυμένες μία – μία κίνηση.